Over ons

Onze motivatie en missie

Wij willen mensen graag helpen om gezond en vitaal te blijven of om stapje voor stapje hun gezondheid te verbeteren. Momenteel heeft een toenemend aantal mensen stress-gerelateerde of andere
(gezondheids) klachten, waar ze alleen niet gemakkelijk uitkomen. Dit wordt mede veroorzaakt, omdat er veel gebeurt in onze maatschappij, op het werk en in het privéleven van mensen.
En als mens hebben we meestal niet geleerd om hier op de juiste manier mee om te gaan.

Wij geloven dat mensen veel meer kracht en mogelijkheden in zich hebben dan zij zich realiseren, echter zij hebben meestal wel hulp en inspiratie nodig om die kracht en mogelijkheden in zichzelf te (her)ontdekken en voor zichzelf in te zetten. Een goed werkend immuunsysteem is daarbij belangrijk, zodat het lichaam weer kan herstellen van eventuele klachten of ziekte.

Waar wij blij van worden

  • Wij willen zoveel mogelijk mensen inspireren en helpen om het stuur zelf weer in handen te nemen en hun levenskracht terug te vinden. Met als resultaat dat hun energie en gezondheid toenemen en zij meer plezier in hun dagelijks leven en werk kunnen ervaren.
  • Met ons Body & Mind Vitaal programma helpen we heel graag bedrijven en organisaties, om hun medewerkers het hele jaar praktische en effectieve ondersteuning te bieden.    
  • Daarbij willen we ook kennis en ervaring die er in de wereld is op dit gebied, op een simpele manier toegankelijk maken voor iedereen die hierin is geïnteresseerd. 

Wij geloven in de kracht van een groeiende community

Ons doel is om The Elements uit te bouwen tot een ontmoetingsplaats, waarbij deelnemers elkaar stimuleren en kennis en ervaring inbrengen. Gezamenlijk hebben we toegang tot heel veel kennis en ervaringen. Hoe kunnen we dat vormgeven en uitwerken? Jouw inzet en suggesties zijn van harte welkom!

Ons Netwerk:
delen, samenwerken en verbinden!

Ons netwerk:
delen, samenwerken en verbinden!

Gebruik ons netwerk om in contact te komen met andere deelnemers

Als deelnemer heb je gelijk ook gratis toegang tot ons netwerk en kun je deelnemen aan een groep over een bepaald onderwerp. Zo kun je in contact komen met mensen die dezelfde klachten hebben en kun je van elkaar leren en elkaar inspireren. Wellicht heb je wel zin om in jouw plaats of regio een eigen groep van mensen bij elkaar te brengen en/of een eigen groep op ons netwerk te starten.

Samenwerking met andere organisaties

Wij werken graag samen met organisaties en professionals die het zelfhelend vermogen van mensen willen stimuleren. Denk hierbij aan fysiotherapeuten, psychologen, homeopaten, healers, yogadocenten en andere professionals. Wij zien onszelf daarbij als aanvullend op de reguliere zorg.

Wij als team van The Elements zien onszelf daarbij als de bekende vonk, die het vuurtje aansteekt.
En samen met jullie allemaal maken we er een succes van!

Inspired by nature

Ons team

Nico Broersen

Mijn naam is Nico Broersen en mijn drijfveer is om samen met ons hele team, zoveel mogelijk mensen te inspireren, om zelf weer het stuur in handen te nemen wat betreft hun gezondheid en welzijn.  Met ons Body & Mind Vitaal programma bieden we praktische informatie, kennis en handvatten om zelf mee aan de slag te gaan. 

Als ervaren ondernemer heb ik in de praktijk gezien welke invloed stress kan uitoefenen, zowel positief als negatief. Stress zal er altijd zijn, maar als de stress teveel wordt, is het belangrijk om dit te onderkennen en goed te hanteren. Je kunt stress namelijk ook omzetten in positieve levensenergie. 

Meditatie is daarbij een praktisch en effectief hulpmiddel en heeft mij persoonlijk erg geholpen, zowel in tijden dat het allemaal heel goed en gemakkelijk ging als in tijden dat het allemaal heel moeizaam ging. 

Ieder mens kan eenvoudig leren mediteren. Ik wil daarom mijn jarenlange ervaring
delen met iedereen die actief wil werken aan de eigen vitaliteit. Je zult ervaren dat het gezamenlijk met een groep mediteren, een krachtig en positief effect heeft op jouw welbevinden. 

Zie ook mijn artikel: “Het positieve effect van meditatie”

Maria Molijn

Mijn naam is Maria Molijn, moeder, grootmoeder, levensgenieter, kunstenares, energiewerker en natuurmens. Als personal coach en intuïtief therapeut bied ik begeleiding, intervisie, inzicht en inspiratie op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Ik ben ook oprichter van de Wegwijzer, centrum voor persoonlijke groei en bewustwording.

Ik geef trainingen en workshops op het gebied van stressmanagement, mindfulness, lichaamsbewustzijn, intuïtie en creativiteit. Mijn grootste drijfveer is de liefde voor mensen en de verbinding die ik ervaar met alles om mij heen.

Mijn passie is om anderen te inspireren en handvatten aan te reiken, om vanuit eigen kracht meer verbondenheid en gezondheid te ervaren. Ik ben enthousiast, veelzijdig en intuïtief en wil mijn ervaring, inzichten en kennis graag delen met anderen. Mijn motto is dat elk mens die werkt aan zichzelf, bijdraagt aan een betere wereld.

Ga voor meer informatie naar: www.de-wegwijzer.com

Clementine Vos

Mijn naam is Clementine Vos en ik hou van mensen. Mijn uitdaging is te leven vanuit de kracht van het hart, het maakt het leven zoveel mooier… en dit voor zoveel mogelijk mensen werkelijkheid te laten worden.

Ik ben een ervaren yoga- meditatiedocent, stressreductietrainer, oprichter van yogacentrum Clyms en heb vanuit mijn ervaringen samen met het Louis Bolk instituut een wetenschappelijk onderzoek opgezet (Yoga Based Stress Reduction) om de effecten van stressreductie d.m.v. yoga/ademtechnieken op kwaliteit van leven te meten bij borstkanker patiënten. Dit onderzoek is inmiddels afgerond.

Vanuit de verbinding met je eigen lijf de wijsheid van het hart te kunnen ervaren, om vanuit deze zachtheid je leven vorm te kunnen geven, is het centrale focuspunt in mijn yogasessies waaraan je elke week online mee kunt doen.

Kom in beweging! Je hart wijst je de weg!

Ga voor meer informatie naar: https://clyms.nl/

Heleen Ytsma

Mijn naam is Heleen Ytsma en mijn drijfveer is om als trainer en coach mensen te helpen om door beter te ademen, gezond en gelukkig te worden. Bijna twintig jaar geleden werd ik mij per toeval bewust van de kracht van onze ademhaling. Sindsdien ben ik aan de slag gegaan als ademcoach en teacher. Na al deze jaren ben ik nog altijd onder de indruk van hoe simpel en effectief ademhalingstechnieken zijn: goed ademhalen maakt je liefdevoller, gelukkiger en sterker.

In 2013 richtte ik de Holistic Breathing Academy op, met als doel om mijn kennis met zoveel mogelijk mensen te kunnen delen. Wat de vele cursisten verbindt, is hun enthousiasme en bereidheid om met zichzelf aan de slag te gaan. Beter ademen helpt om te ontspannen, geeft meer energie en verbetert je slaap.

Wil je meer weten over de (samen)werking tussen body & mind, open staan voor andere vormen van ontspanning en wil jij meer weten van de technieken voor ademhaling en meditatie, dan ben je van harte welkom bij mijn ademhaling-workshop.

Ga voor meer informatie naar: https://herleva.nl/

Heleen Ytsma

Hendrik Jan Dekker

Mijn naam is Hendrik Jan Dekker. Ik ben psychosociaal therapeut, coach en trainer. Na een carrière in het bedrijfsleven ben ik als ervaringsdeskundige op het gebied van PTSS en aan stress-gerelateerde angstklachten in de hulpverlening terecht gekomen. Door mijn persoonlijke ervaring te combineren met mijn studies, ben ik in staat om zowel invoelend als adequaat te handelen, waardoor diepgaande transformaties mogelijk zijn. Mijn passie is het doorgronden van jouw drijfveren, waardoor je precies dié stappen kunt maken die voor jou de meeste impact zullen hebben.

Ik ben oprichter van Bureau Fanos CTT, waar ik mij bezig houdt met traumaverwerking en relatieproblematiek.

Ik geef trainingen op het vlak van communicatie, persoonlijke groei en ontwikkeling en zingeving. Het Enneagram als persoonlijkheids- en (spiritueel) ontwikkelingsmodel is daarbij een belangrijk hulpmiddel.

Mijn begeleiding vindt plaats op het snijvlak van coaching en therapie, waardoor veranderingen op diepteniveau zullen plaatsvinden en daardoor krachtig zijn.

Ga voor meer informatie naar: https://www.fanos.nl/

Onze trainingslocatie: De Boomhut

Onze trainingsdagen worden gegeven in de trainingsruimte van De Boomhut in Ermelo en bestaat uit diverse ruimtes. Er is ook een stilteruimte en de lunches worden in een aparte ruimte genuttigd. De Boomhut ligt prachtig in het groen en bij mooi weer is het heerlijk relaxen bij de vijver in de tuin.

Adres: De Boomhut, Wilhelminalaan 10, 3851 XW Ermelo

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies om de website te laten werken zoals bedoeld. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Aanmelden als deelnemer

Contactformulier bedrijven

Indien je interesse hebt in ons Body & Mind Vitaal programma, dan stellen wij voor om een online overleg te plannen van 30 minuten. Indien je onderstaande gegevens invult, dan kunnen wij ons voorbereiden.