Februari: wat wil jij zelf ontwikkelen?

In de winter rust het leven in zijn wortels, om energie op te doen voor een nieuwe cyclus van groei in het voorjaar. In december is er allereerst tijd voor bezinning en kijken we terug op het jaar dat voorbij is. En aan het begin van het nieuwe jaar kunnen we voelen of bedenken, wat belangrijk is voor ons. Vervolgens kunnen we deze maand voor onszelf bepalen, wat we in onszelf willen gaan ontwikkelen.

Deze maand besteden we specifiek aandacht aan de nieren en de blaas en met name de energiebanen van deze organen, ook wel genoemd meridianen. Het goed stromen van onze energie in deze meridianen, is belangrijk voor onze gezondheid. Indien er langdurig sprake is van teveel stress, dan kan er onbalans ontstaan welke kan resulteren in klachten.

Bijvoorbeeld vermoeidheid, kramp in de benen, last van de rug of de knieën. Ook kan zich dit uiten in angsten, bezorgdheid en onrust, slaap- en evenwichtsstoornissen.

Om onze balans te herstellen is het belangrijk om je naar binnen te richten, om je bewust te worden van wat je graag zou willen en hoe je dat vanuit eigen kracht kunt ontwikkelen.

Met onderstaande activiteiten in de maand februari, reiken wij je handvatten en inspiratie aan om jou hierbij te ondersteunen.

Video thema-workshop februari staat voor jou gereed

Tijdens deze thema-workshop gaan we in op het thema ‘Wat wil jij voor jezelf ontwikkelen?’ en reiken wij jou informatie aan hoe jij daar het beste mee aan de slag kunt gaan. We geven aandacht aan de meridianen van de nieren en de blaas en je leert enkele praktische oefeningen om deze te stimuleren. Laat je in 16 minuten inspireren…

Ga naar de video

Ademhaling-workshop op woensdag 16 februari om 20.00 uur

Wil je beter ademen om te ontspannen, voor meer energie of om beter te slapen? Clementine Vos geeft yogalessen, meditaties en stressreductie trainingen, waarbij ademhaling een essentieel onderdeel is. Clementine geeft deze avond een speciale ademhaling-workshop ter ondersteuning van ons maandthema.

Het woord is aan: Maria Molijn, coach en therapeut

Tijdens iedere thema-workshop besteed ik aandacht aan bepaalde organen, zoals nu in februari aan de nieren en de blaas. Tijdens deze workshop reik ik jou specifieke oefeningen aan, die je gemakkelijk thuis kunt doen. Hiermee kun je zelf actief jouw meridianen, oftewel de energiebanen van deze organen, stimuleren en activeren.

Vanaf nu staan deze oefeningen ook in een aparte groep op de website en op onze app. Op deze manier kun je nog gemakkelijker terugkijken. Mijn advies is om iedere dag een paar minuten te besteden aan het doen van deze oefeningen, dat zal jouw gezondheid en vitaliteit ten goede komen!

Nieuw in ons programma: aanvullende meditaties

We hebben ons programma uitgebreid met een nieuwe groep meditaties, genaamd “Aanvullende meditaties”. Op dit moment zijn dit er 4:

  • Relax
  • Bescherm jouw energie
  • Loslaten
  • Verbeter je energie

Nieuw in ons programma: 2 info video’s

Per 1 februari zijn 2 informatieve video’s toegevoegd aan ons programma:

Overzicht activiteiten deze maand

Zie maandprogramma februari.

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies om de website te laten werken zoals bedoeld. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Aanmelden als deelnemer

Contactformulier bedrijven

Indien je interesse hebt in ons Body & Mind Vitaal programma, dan stellen wij voor om een online overleg te plannen van 30 minuten. Indien je onderstaande gegevens invult, dan kunnen wij ons voorbereiden.