Juni: wat wil jij tot bloei laten komen?

In juni groeit de natuur uitbundig en zien we overal bloeiende struiken en bomen. Tijdens een wandeling zullen we als mens regelmatig verrast worden door de geuren en kleuren van bloemen en struiken. Geïnspireerd door de natuur kan de vraag zijn, wat wil jij zelf tot bloei laten komen?

Deze maand besteden we specifiek aandacht aan ons hart, of beter gezegd de energiebanen van het hart, ook wel genoemd meridianen. Dat zijn onze rivieren van energie, die door ons lichaam lopen en alle cellen en organen beïnvloeden.

Het goed stromen van de energie in onze hart-meridiaan is belangrijk voor onze gezondheid. Ons hart staat voor geven en nemen en dat zou in balans moeten zijn, wat niet altijd vanzelfsprekend is. Indien er sprake is van onbalans, dan kan dit klachten veroorzaken.

Zoals vermoeidheid, hartkloppingen, druk op de borst, lage of hoge bloeddruk of nek- en schouderklachten. Psychisch kan zich dit uiten in nervositeit, rusteloosheid en niet goed meer kunnen concentreren.

Om deze balans te verbeteren, is het belangrijk om ons bewust te zijn van wat we tot bloei willen laten komen. Zodat we bewuste keuzes kunnen maken, waarbij we zowel ons hart als ons denken inzetten. Daarnaast is voldoende zuurstof in ons bloed belangrijk, dus goed ademen is essentieel.

Met onderstaande activiteiten in de maand juni, reiken wij je handvatten en inspiratie aan om jou hierbij te ondersteunen.

Video thema-workshop juni staat voor jou gereed (16 min)

Krijg inspiratie en leer simpele oefeningen door even te kijken naar de video van onze thema-workshop. We geven aandacht aan de meridianen van ons hart en je leert enkele praktische oefeningen om deze te stimuleren.

Ga naar de video

Het woord is aan: Maria Molijn, coach en therapeut

De 4 elementen van de natuur voor ons als mens 

Als mens zijn we onderdeel van de natuur, waarin de elementen Aarde, Vuur, Water en Lucht een belangrijke rol vervullen. Voor ons als mens zijn deze elementen op verschillende manieren van toepassing:

  • Aarde staat voor materie, brengt ons voedsel en is een vrouwelijke energie / Yin
  • Vuur houdt ons warm (zon), staat voor energie en daadkracht en is een mannelijke energie / Yang
  • Water stilt onze dorst, staat voor gevoel / liefde en is een vrouwelijke energie / Yin
  • Lucht laat ons ademen, staat voor onze ratio en is een mannelijke energie / Yang

In ons zomerprogramma werken we met het element vuur. De zon verwarmt het leven op aarde en laat alles groeien. Vuur staat voor levenskracht, passie en energie. Zorgt voor warmte en geborgenheid. We gaan actief aan de slag met dit element, met als doel dat ook jouw energie en vitaliteit daardoor worden versterkt!

Verbeter jouw energie met de Regenboog Chakra Meditatie

In mei zijn we begonnen met deze nieuwe meditatie, waarmee je zelf thuis kunt werken aan het verbeteren van jouw energie. Dit doe je door bewust aandacht te geven aan jouw chakra’s, de energiecentra in jouw lichaam, waardoor jouw energie beter gaat stromen.

Ervaar nu zelf hoe deze meditatie voor jou voelt

Overzicht activiteiten deze maand

Zie maandprogramma juni.

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies om de website te laten werken zoals bedoeld. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Aanmelden als deelnemer

Contactformulier bedrijven

Indien je interesse hebt in ons Body & Mind Vitaal programma, dan stellen wij voor om een online overleg te plannen van 30 minuten. Indien je onderstaande gegevens invult, dan kunnen wij ons voorbereiden.