Maart: wat wil jij opschonen?

In het voorjaar komt de natuur weer tot leven en begint te ontkiemen. De dagen beginnen weer langer te worden, de zon wordt sterker en de wortels van planten en bomen beginnen zich te ontwikkelen. Voor ons als mens is dit ook een goede periode om onszelf op te schonen, om zo ruimte te maken voor onze eigen ontwikkeling. Dit betreft zowel het opschonen van ons lichaam, als wel dat we ons bewust worden van bepaalde gedragspatronen. In het voorjaar is het element hout extra belangrijk voor ons als mens.

Deze maand besteden we specifiek aandacht aan de lever en met name de energiebanen van dit orgaan, ook wel genoemd de levermeridianen. Het goed stromen van onze energie in deze meridianen is belangrijk voor onze gezondheid. Indien er langdurig sprake is van teveel stress, dan kan er onbalans ontstaan welke kan resulteren in klachten.

Bijvoorbeeld duizeligheid, oogklachten, een verzwakt immuunsysteem of problemen met de spijsvertering en gewicht. Ook kan zich dit uiten in geïrriteerd zijn.

Om onze balans te herstellen, is het belangrijk om voor jezelf te onderzoeken, waar jouw energie blokkeert en / of je eventueel bepaalde aspecten in jouw leven wilt aanpassen. Daarom is het belangrijk om te ontdekken wat je wilt opschonen.

Met onderstaande activiteiten in de maand maart, reiken wij je handvatten en inspiratie aan om jou hierbij te ondersteunen.

Video thema-workshop maart staat voor jou gereed

Tijdens deze thema-workshop gaan we in op het thema ‘Wat wil jij opschonen?’  en reiken wij jou informatie aan hoe jij daar het beste mee aan de slag kunt gaan. We geven aandacht aan de meridianen van de lever en je leert enkele praktische oefeningen om deze te stimuleren. Laat je in 16 minuten inspireren…

Ga naar de video

Ademhaling-workshop op woensdag 23 maart om 20.00 uur

Wil je beter ademen om te ontspannen, voor meer energie of om beter te slapen? Clementine Vos geeft yogalessen, meditaties en stressreductie trainingen, waarbij ademhaling een essentieel onderdeel is. Clementine geeft deze avond een speciale ademhaling-workshop ter ondersteuning van ons maandthema.

Het woord is aan: Maria Molijn, coach en therapeut

Tijdens iedere thema-workshop besteed ik aandacht aan bepaalde organen, zoals nu in maart aan de lever. Tijdens deze workshop reik ik jou specifieke oefeningen aan, die je gemakkelijk thuis kunt doen. Hiermee kun je zelf actief jouw meridianen, oftewel de energiebanen van de lever stimuleren en activeren. Dit zal de door jou gewenste opschoning van lichaam en geest heel mooi ondersteunen.

Vanaf nu staan deze oefeningen ook in een aparte groep op de website en op onze app. Op deze manier kun je nog gemakkelijker terugkijken. Mijn advies is om iedere dag een paar minuten te besteden aan het doen van deze oefeningen, dat zal jouw gezondheid en vitaliteit ten goede komen!

Nieuw in ons programma: 2 info video’s

In februari zijn 2 informatieve video’s toegevoegd aan ons programma:

Overzicht activiteiten deze maand

Zie maandprogramma maart.

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies om de website te laten werken zoals bedoeld. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Aanmelden als deelnemer

Contactformulier bedrijven

Indien je interesse hebt in ons Body & Mind Vitaal programma, dan stellen wij voor om een online overleg te plannen van 30 minuten. Indien je onderstaande gegevens invult, dan kunnen wij ons voorbereiden.