April: wat wil jij laten groeien?

In het voorjaar komt de natuur weer tot leven en begint te ontkiemen. De dagen beginnen weer langer te worden, de zon wordt sterker en de wortels van planten en bomen beginnen zich te ontwikkelen. Nu we ruimte hebben gecreëerd door de opschoning in maart, is het voor ons als mens een goede tijd om in beweging te komen. Dus wat zou jij graag willen laten groeien voor jezelf?

Deze maand besteden we specifiek aandacht aan de galblaas en met name de energiebanen van dit orgaan, ook wel genoemd de galblaas-meridiaan. Het goed stromen van onze energie in deze meridiaan, is belangrijk voor onze gezondheid. Indien er sprake is van onbalans in deze meridiaan, dan kan dit klachten veroorzaken.

Bijvoorbeeld slecht slapen, problemen met de spijsvertering en gewicht, oogklachten, stijve spieren, galstenen, misselijkheid en hoofdpijn. Ook kan zich dit uiten in frustraties, ongeduld en gejaagdheid.

Om onze balans te herstellen, is het belangrijk om onze emoties de ruimte te geven en te uiten, of zoals het gezegde luidt “je gal spuwen”. Daarnaast is het belangrijk om ook fysiek in beweging te komen, daarvoor reiken wij oefeningen aan. Verder kan een gezonde balans in je voedingspatroon helpen om de balans te herstellen.

Met onderstaande activiteiten in de maand april, reiken wij je handvatten en inspiratie aan om jou hierbij te ondersteunen.

Video thema-workshop april staat voor jou gereed

Tijdens deze thema-workshop gaan we in op het thema ‘Wat wil jij laten groeien voor jezelf?’ en reiken wij jou informatie aan hoe jij daar het beste mee aan de slag kunt gaan. We geven aandacht aan de meridianen van de galblaas en je leert enkele praktische oefeningen om deze te stimuleren. Laat je inspireren in deze korte video!

Ga naar de video

Het woord is aan: Maria Molijn, coach en therapeut

Tijdens iedere thema-workshop besteed ik aandacht aan de energiebanen van bepaalde organen, zoals nu in april aan de galblaas. In maart hebben we aandacht besteed aan de lever en een goede samenwerking tussen beide organen is belangrijk voor onze gezondheid.

Tijdens deze workshop reik ik jou specifieke oefeningen aan, die je gemakkelijk thuis kunt doen. Hiermee kun je zelf actief jouw meridianen, oftewel de energiebanen van de galblaas stimuleren en activeren.
Deze oefeningen staan ook in een aparte groep op de website en op onze app onder “Oefeningen voor jouw organen”. Op deze manier kun je nog gemakkelijker terugkijken. Mijn advies is om iedere dag tijd te besteden aan het doen van deze oefeningen, dat zal jouw gezondheid en vitaliteit ten goede komen!

Overzicht activiteiten deze maand

Zie maandprogramma april.

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies om de website te laten werken zoals bedoeld. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Aanmelden als deelnemer

Contactformulier bedrijven

Indien je interesse hebt in ons Body & Mind Vitaal programma, dan stellen wij voor om een online overleg te plannen van 30 minuten. Indien je onderstaande gegevens invult, dan kunnen wij ons voorbereiden.