Mei: wat geeft jou levensenergie?

In het voorjaar komt de natuur weer tot leven en in mei begint de groei overal zichtbaar te worden. De zon kan uitbundig schijnen en de bomen tonen trots hun nieuwe bladerdak.

In maart hebben we aandacht gegeven aan het opschonen van de lever en in april aan onze galblaas en wat we willen laten groeien in onszelf. Hiermee is de basis gelegd voor het thema van deze maand: ‘Wat geeft jou levensenergie’?
Indien we ons hiervan bewust zijn, dan kan er door een betere samenwerking tussen lever en galblaas, van binnenuit iets nieuws ontstaan.

Daarom besteden we deze maand specifiek aandacht aan de samenwerking tussen de lever en de galblaas en met name de energiebanen van deze organen, ook wel genoemd de meridianen. Het goed stromen van onze energie in deze meridianen, is belangrijk voor onze gezondheid. Indien er sprake is van onbalans in de samenwerking, kan dit klachten veroorzaken.

Bijvoorbeeld herhalende stress, waardoor stijfheid, krampen en wisselende pijnen in ons lichaam kunnen ontstaan. Ook kan dit zich dit uiten in negatieve gevoelens.

Om onze balans te herstellen, is het belangrijk om ons bewust te zijn van onze emoties en tot welk herhalend gedrags- en stresspatroon dit kan leiden. Zodat we bewuste keuzes kunnen maken in ons leven, waardoor we zelf het stuur weer in handen nemen. Dit kan helpen om onze levensenergie beter te laten stromen.

Daarnaast is het belangrijk om ook fysiek in beweging te komen, daarvoor reiken wij oefeningen aan tijdens de thema-workshop. Verder kan een gezonde balans in je voedingspatroon bijdragen om de balans te herstellen.

Met onderstaande activiteiten in de maand mei, reiken wij je handvatten en inspiratie aan om jou hierbij te ondersteunen. Indien je hier consistent mee aan de slag gaat, dan zal je ervaren dat jouw energie stapje voor stapje gaat verbeteren!

Video thema-workshop mei staat voor jou gereed

Tijdens deze thema-workshop gaan we in op het thema ‘Wat geeft jou levensenergie?’ en reiken wij jou informatie aan hoe jij daar het beste mee aan de slag kunt gaan. We geven aandacht aan de meridianen van de lever en de galblaas en je leert enkele praktische oefeningen om deze te stimuleren. Laat je inspireren in deze korte video!

Ga naar de video

Het woord is aan: Nico Broersen over mediteren

Als ervaren ondernemer heb ik in de praktijk gezien welke invloed stress kan uitoefenen, zowel positief als negatief. Stress zal er altijd zijn, maar als de stress teveel wordt, is het belangrijk om dit te onderkennen en goed te hanteren.

Meditatie is daarbij een praktisch en effectief hulpmiddel en heeft mij persoonlijk erg geholpen, zowel in tijden dat het allemaal heel goed en gemakkelijk ging als in tijden dat het allemaal heel moeizaam ging.

Ieder mens kan eenvoudig leren mediteren. Ik wil daarom mijn jarenlange ervaring delen met iedereen die actief wil werken aan de eigen gezondheid. Je zult ervaren dat het gezamenlijk met een groep mediteren, een krachtig en positief effect heeft op jouw welbevinden.

Uitlegvideo

Met veel plezier geef ik iedere week op donderdagavond en op vrijdagmorgen een geleide meditatie die je live kunt volgen of later terugkijken op onze app. Als je meer uitleg wilt over hoe ook jij kunt mediteren, kijk dan naar de uitlegvideo meditatie.

Ga naar video

Overzicht activiteiten deze maand

Zie maandprogramma mei.

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies om de website te laten werken zoals bedoeld. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Aanmelden als deelnemer

Contactformulier bedrijven

Indien je interesse hebt in ons Body & Mind Vitaal programma, dan stellen wij voor om een online overleg te plannen van 30 minuten. Indien je onderstaande gegevens invult, dan kunnen wij ons voorbereiden.