Januari: wat is belangrijk voor jou?

In de winter als de natuur rust en sluimert, is het voor ons als mens een goede tijd om ons naar binnen te richten, zodat ons gevoel en onze intuïtie de ruimte krijgen. Dan kun je voelen wat jou motiveert en waar je blij van wordt. Dat biedt perspectief voor het nieuwe jaar.

Deze maand besteden we specifiek aandacht aan de blaas en met name de energiebanen van de blaas, oftewel de blaasmeridiaan. De blaas zorgt voor opslag en uitscheiding van onze urine. Indien er langdurig sprake is van teveel stress, dan kan er onbalans ontstaan welke kan resulteren in klachten.

Bijvoorbeeld last van de knieën, last van de rug of kramp in de benen. Psychisch kan dit zich uiten in angsten, bezorgdheid en onrust.

Om onze balans te herstellen, is het belangrijk om weer de kracht in jezelf te vinden. Richt je op wat je voelt van binnen, wat je graag zou willen en hoe je dat vanuit eigen kracht kunt ontwikkelen.

Video thema-workshop januari staat voor jou gereed

Tijdens deze thema-workshop gaan we in op het thema ‘Wat is belangrijk voor jou?’ en reiken wij jou informatie aan hoe jij daar het beste mee aan de slag kunt gaan. We geven aandacht aan de meridiaan van de blaas en je leert enkele praktische oefeningen om deze te stimuleren. Laat je in 20 minuten inspireren…

Ga naar de video

Ademhaling-workshop op 12 januari 2022 om 20.00 uur

Wil je beter ademen om te ontspannen, voor meer energie of om beter te slapen? Clementine Vos geeft yogalessen, meditaties en stressreductie trainingen, waarbij ademhaling een essentieel onderdeel is. Clementine geeft deze ademhaling-workshop ter ondersteuning van ons maandthema.

Het woord is aan: Erika Beumer

Mijn naam is Erika Beumer, 54 jaar. In het dagelijks leven echtgenote van en moeder van 2 volwassen kinderen die op eigen benen staan. Mijn passie is de palliatief terminale zorg en ik ben dan ook verpleegkundige in een hospice.

Lange tijd heb ik geprobeerd mijn gedachten na mijn intensieve werk te verzetten met flink te sporten. Heftige sporten als bootcamp, spinning en iets minder intensief met Pilates. Liefst alle drie tegelijk. Toen ik een basisopleiding haptonomie volgde en kampte met blessures, vroeg een docent haptonomie mij ; “zeg, heb je wel eens aan je lijf gevraagd of die al dat geweld fijn wel fijn vindt?”

In eerste instantie werd ik woest om deze opmerking, want ik was toch zo goed bezig? Toch ben ik met deze vraag aan de slag gegaan en kwam yoga op mijn pad. Ik merk dat ik mijn hoofd en lichaam kan verbinden. Er ontstaat rust, ruimte en zachtheid in mijn hoofd en in mijn lichaam. Mijn ademhaling wordt diep en bewust. Tegelijkertijd neem ik tijd voor mezelf en check ik bij mezelf hoe het met mij gaat. Yoga met The Elements helpt me hierbij, evenals de andere activiteiten zoals de ademhalings-workshop. En mijn lichaam geeft aan er blij mee te zijn!

Overzicht activiteiten deze maand

Zie maandprogramma januari.

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies om de website te laten werken zoals bedoeld. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Aanmelden als deelnemer

Contactformulier bedrijven

Indien je interesse hebt in ons Body & Mind Vitaal programma, dan stellen wij voor om een online overleg te plannen van 30 minuten. Indien je onderstaande gegevens invult, dan kunnen wij ons voorbereiden.