December geeft tijd voor bezinning…

In de winter rust het leven in zijn wortels, om energie op te doen voor een nieuwe cyclus van groei in het voorjaar. Deze maand besteden we daarom specifiek aandacht aan de nieren of beter gezegd de energiebanen van de nieren, oftewel de meridianen.

De nieren filteren ons bloed en produceren urine, waarin de stoffen worden uitgescheiden. Indien er sprake is van veel stress, dan kan er onbalans ontstaan, welke kan resulteren in klachten. Bijvoorbeeld slaap- en evenwichtsstoornissen, lage rugklachten, innerlijke onrust, vermoeidheid en doelloosheid.

Om onze balans te herstellen, is het belangrijk dat we ons nu en dan terugtrekken en tijd nemen voor bezinning. Juist in deze decembermaand is bezinning heel natuurlijk, nu we terugkijken op het afgelopen jaar en vooruitblikken naar het nieuwe jaar. Op die manier kunnen we onze levensenergie versterken.

Tijdens al onze activiteiten deze maand besteden we daarom aandacht aan het thema ‘Tijd voor bezinning…’ te beginnen met de thema-workshop.

Video thema-workshop december staat voor jou gereed

Tijdens deze thema-workshop gaan we in op het thema ‘Tijd voor bezinning…’ en reiken wij jou informatie aan hoe jij daar het beste mee aan de slag kunt gaan. We geven aandacht aan de meridianen van de nieren en je leert enkele praktische oefeningen om jouw meridianen te stimuleren. Laat je inspireren.

Ga naar de video

 

Ademhaling-workshop op 15 december 2021

Wil je beter ademen om te ontspannen, voor meer energie of om beter te slapen? Teacher & ademexpert Heleen Ytsma geeft deze avond een speciale ademhaling-workshop ter ondersteuning van ons maandthema. Al meer dan 18 jaar wijst Heleen de weg naar meer ontspanning en persoonlijke groei.

Voor meer info: https://herleva.nl/

 

Het woord is aan: Karin Heijnen

Hallo, mijn naam is Karin Heijnen. Inmiddels 60 jaar en moeder van twee lieve volwassen zonen. Mijn achtergrond is sportlerares/ tennislerares en bewegingstherapeute. Lange tijd intensief gesport en lesgegeven en sinds 5 jaar meer bewuster gaan bewegen op een lager pitje. Vanwege mijn fybromyalgie ging ik op zoek naar een nieuwe manier om mijn lijf en ook mijn geest te vertragen en beter naar signalen te luisteren. Ik kwam in contact met verschillende vormen van yoga en meditatie.
Het helpt mij om naar “binnen” te gaan, te voelen en tot rust te komen. Tegelijkertijd train ik mijn lijf op een andere manier en komt ook mijn geest meer tot rust en maak ik tijd en aandacht voor mezelf. Het volgen van de yoga en meditatie sessies van The Elements helpen mij hier enorm bij!

Overzicht activiteiten deze maand

Zie maandprogramma december.

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies om de website te laten werken zoals bedoeld. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Aanmelden als deelnemer

Contactformulier bedrijven

Indien je interesse hebt in ons Body & Mind Vitaal programma, dan stellen wij voor om een online overleg te plannen van 30 minuten. Indien je onderstaande gegevens invult, dan kunnen wij ons voorbereiden.