Juli: Wat is voedend voor jou?

De zomer nodigt ons als mens uit om vaker buiten te zijn. Daardoor krijgen we ook meer energie en we worden extra blij als de zon schijnt. Als we ons beter voelen hebben we ook meer inspiratie om dingen op te pakken. Daarbij is het belangrijk dat we ons bewust zijn waarvan we energie krijgen en wat ons energie kost. Als we ons dat realiseren, dan kunnen we ook bewust kiezen voor wat ons werkelijk voedt.

Deze maand besteden we specifiek aandacht aan onze dunne darm, of beter gezegd de energiebanen van de dunne darm, ook wel genoemd meridianen. Dat zijn onze rivieren van energie, die door ons lichaam lopen en alle cellen en organen beïnvloeden.

Het goed stromen van de energie in onze dunne darm-meridiaan is belangrijk voor onze gezondheid. Onze dunne darm staat voor de verwerking van onze voeding en gevoelens. Daarbij is het belangrijk dat we ons als mens ervan bewust worden, wat hierbij wel en niet voedend is voor onszelf.

Indien de verwerking in je lichaam niet goed functioneert, dan kan dit leiden tot klachten. Dit merk je dan aan een opgeblazen buik, buikkrampen of nek- en schouderproblemen.
Psychisch kan zich dit uiten in twijfelen en onzekerheid, heen en weer geslingerd worden tussen denken en voelen.

Met onderstaande activiteiten in de maand juli, reiken wij je handvatten en inspiratie aan om jou hierbij te ondersteunen.

Video thema-workshop juli staat voor jou gereed (15 min)

Krijg inspiratie en leer simpele oefeningen door even te kijken naar de video van onze thema-workshop. We geven aandacht aan de meridianen van onze dunne darm en je leert enkele praktische oefeningen om deze te stimuleren.

Ga naar de video

Het woord is aan: Nico Broersen, trainer & coach

Dit zijn de belangrijkste resultaten van onderzoek naar meditatie

  • Uit onderzoek is gebleken dat meditatie het gehalte stresshormonen in het bloed verlaagt. En dat zorgt dan weer voor een verbeterd immuunsysteem, een betere bloeddruk en bijvoorbeeld minder angst en neerslachtigheid. Er is dus een positief effect op je welbevinden en je gewoon meer gelukkig voelen.
  • Neurologisch en hormonaal gebeurt er van alles in je lichaam wanneer je mediteert. Daardoor zijn mensen minder vaak ziek en wordt het risico op een burn-out verlaagd. Je reageert rustiger op emoties en je kunt beter omgaan met stressvolle situaties. Ook wordt het concentratievermogen verbeterd en ben je daardoor productiever en creatiever.
  • Meer info in dit artikel.

Overzicht activiteiten deze maand

Zie maandprogramma juli.

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies om de website te laten werken zoals bedoeld. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Aanmelden als deelnemer

Contactformulier bedrijven

Indien je interesse hebt in ons Body & Mind Vitaal programma, dan stellen wij voor om een online overleg te plannen van 30 minuten. Indien je onderstaande gegevens invult, dan kunnen wij ons voorbereiden.