Investeer in de gezondheid & vitaliteit
van de medewerkers

Gezonde en energieke medewerkers zijn essentieel voor een organisatie en bepalend voor het succes en de continuïteit van ieder bedrijf.  De realiteit is dat in veel organisaties  medewerkers stress-gerelateerde of andere (gezondheids) klachten hebben. Met ons Body & Mind Vitaal  programma, bied je als werkgever je medewerkers de mogelijkheid om actief te werken aan hun gezondheid en vitaliteit. Dat levert gezondheidswinst op voor medewerkers en organisatie en geeft ook meer plezier in het werk.

Samenhangend programma biedt structuur en ondersteuning

Werken aan je gezondheid heeft alles te maken met bewustwording en inzicht, welke factoren daarbij van belang zijn voor jou als mens. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan, waarin het positieve effect van ademhalingsoefeningen, meditatie, yoga en voeding wordt aangetoond.

Echter, je hebt wel structuur en support nodig, om hiermee ook werkelijk je gezondheid en vitaliteit te kunnen verbeteren. En dat bieden wij met ons jaarprogramma. Op de homepage staat de inhoud uitvoerig beschreven. 

Ons programma is gebaseerd op de volgende 4 pijlers: 

 • Bewustwording; belangrijk is de bewustwording van wat er speelt in jouw lichaam en geest. Op basis hiervan kun je meer bewuste keuzes maken. Dit is een groeiproces.
 • Ontspanning; positieve stress is goed voor ons, echter langdurig teveel stress kan een negatief effect hebben op onze gezondheid en resulteren in ziekteverzuim. Met yoga en meditatie kun je lekker ontspannen. 
 • Inspiratie; met onze thema-workshops, wekelijkse online live-sessies, nieuwsbrieven en informatie op onze website, reiken wij je voortdurend kennis en inspiratie aan.
 • Actie; je maakt een keuze uit de diverse activiteiten die leuk en ontspannen zijn om aan mee te doen, zodat je zelf kunt ervaren dat dit een positieve uitwerking heeft op jouw gezondheid & vitaliteit!
 

Voor een succesvolle implementatie in de organisatie, is het belangrijk dat het programma wordt ondersteund vanuit het management met een interne coördinator. Bij de start volgt deze coördinator een workshop, welke daarna per kwartaal een vervolg krijgt. Met als doel om inzicht te krijgen in het programma en daardoor geïnspireerd te worden om de collega’s intern te ondersteunen en motiveren. 

Onder het thema AANDACHT VOOR ELKAAR kunnen collega’s naar elkaar luisteren en zorgen voor elkaar. Wij ondersteunen dit met A4 posters die je zelf kunt uitprinten met eigen logo. Ook reiken we een P.O.P. (Persoonlijk Ontspanning Plan) aan, heel simpel en pragmatisch, waarin de medewerkers zelf enkele activiteiten aan kunnen geven die zij gaan ondernemen. Zo kunnen de collega’s elkaar helpen, inspireren en ondersteunen.

Aandacht
voor elkaar!

Ondersteuning van de medewerkers

 • Aandacht voor elkaar is een belangrijk element, zodat medewerkers zich gehoord voelen en gezondheid en vitaliteit bespreekbaar worden in de organisatie. Dat is een goede basis om samen te werken aan een vitale organisatie, waar mensen graag werken. 
 • Dit is een proces van bewustwording, dat wij ondersteunen met ons programma.   
 • Iedere maand wordt een nieuw thema behandeld en dit wordt ondersteund met een video met daarin  ook enkele oefeningen. Zo kunnen de deelnemers gelijk praktisch aan de slag.  
 • Wekelijks is er keuze uit meerdere online sessies, zoals Body Vitaal Yoga en meditaties, die je helpen om thuis te ontspannen en je stress los te laten.  
 • Ieder kwartaal een webinar waarin deelnemers vragen kunnen stellen.  

Kosten

 • Body & Mind Vitaal programma per jaar € 1.400,-

  Inclusief 20 deelnemers

 • Per medewerker van 20 tot 100 per jaar € 49,-
 • Per medewerker boven de 100 per jaar € 39,-
 • Workshop voor coördinator € 275,-

Inspired by nature

Geef een positief signaal af aan de medewerkers

Met ons Body & Mind Vitaal programma bied je als organisatie een echte ondersteuning aan je medewerkers en geef je ook een belangrijk signaal af, dat je als werkgever de gezondheid & vitaliteit van je medewerkers belangrijk vindt en daarin wilt investeren. 

Aanvullende trainingen

Naast het Body & Mind Vitaal programma organiseren wij aanvullende trainingen, juist ook preventief. Als medewerkers regelmatig een dag uitvallen, dan kan het volgen van onze 4-daagse training een steun in de rug zijn en waarschijnlijk voorkomen dat zij in een burn-out terechtkomen en langdurig uitvallen. Deze trainingen worden gegeven in onze training locatie De Boomhut in Ermelo. Specifieke trainingen bij jullie in het bedrijf zijn bespreekbaar, daarvoor werken we ook graag samen met andere organisaties. 

Heb je vragen of wil je een specifieke training voor jullie organisatie, neem dan contact met ons op via het contactformulier onder training & coaching.

Inspired by nature

Contactformulier bedrijven

Indien je interesse hebt in ons Body & Mind Vitaal programma, dan stellen wij voor om een online overleg te plannen van 30 minuten. Indien je onderstaande gegevens invult, dan kunnen wij ons voorbereiden.

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies om de website te laten werken zoals bedoeld. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Aanmelden als deelnemer