Voor bedrijven en organisaties

Gezonde en energieke medewerkers zijn essentieel voor een organisatie en bepalend voor het succes en de continuïteit van ieder bedrijf.  De realiteit is dat in veel organisaties  medewerkers stress-gerelateerde of andere (gezondheids) klachten hebben. Het nieuwe thuiswerken, de hoge werkdruk in de zorg en economische problemen in diverse sectoren, zijn enkele factoren die hierbij een rol spelen.  

 Voor ieder mens is een goede gezondheid en vitaliteit  essentieel, zodat de natuurlijke weerstand wordt verhoogd en de werking van het immuunsysteem wordt  verbeterd. Voor bedrijven en organisaties hebben we een specifiek Body & Mind Vitaal  programma ontwikkeld, waarbij onze online sessies die de medewerkers wekelijks thuis kunnen volgen, onderdeel uitmaken van een totaal jaarprogramma dat wordt afgestemd op de behoefte van de organisatie. Zo bied je als werkgever met ons programma het hele jaar praktische en effectieve ondersteuning aan je medewerkers. En dat levert direct gezondheidswinst op, voor medewerkers en organisatie.

Inhoud Body & Mind Vitaal programma

Allereerst bespreken we wat je als organisatie wilt bereiken en hoe we dit het beste samen kunnen realiseren, rekening houden met jullie beleid, doelstellingen en kernwaarden.  Op basis hiervan stellen wij een pragmatisch plan van aanpak op, met als doel om hiermee een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de vitaliteit van jullie organisatie. Daarbij is het wenselijk dat 1 persoon in het bedrijf als coördinator het programma intern blijft communiceren en stimuleren. Support vanuit het management en de leidinggevenden is essentieel voor een succesvolle implementatie. Wij ondersteunen dit met informatie voor de interne communicatie. Maandelijks evalueren we de voortgang tijdens een online gesprek. 

Workshops voor jullie organisatie

 • Bij de start organiseren we samen een online introductie-workshop om het jaarprogramma door te nemen en alle medewerkers te enthousiasmeren.  Zo kunnen zij gelijk ervaren dat het leuk is om mee te doen! Daarna beschikbaar op video op ons e-learning platform. 
 • 2-maandelijks een video workshop, om de medewerkers te inspireren en praktische handvatten aan te reiken, waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Dit doen we aan de hand van het lopende maandprogramma, inclusief de bijbehorende oefeningen voor thuis. 
 • 2-maandelijks, in een andere maand dan de workshop, een webinar waarbij alle deelnemers vragen kunnen stellen. Dit is effectief en leerzaam, omdat de vragen die worden gesteld vaak leven bij meer deelnemers. 
 • Organisatie van workshops voor leidinggevenden, waarin handvatten en informatie wordt aangereikt hoe om te gaan met hun team van medewerkers. Het succes wordt bepaald op de werkvloer, dus deze lokale bijeenkomsten en / of online webinars, zijn een belangrijke fundering. 

Alle video’s zijn beschikbaar op ons e-learning platform en via onze Huddle app kunnen al onze online evenementen en video’s ook mobiel worden gevolgd. Ieder maandprogramma bestaat uit een aantal modules, zodat deelnemers begeleid worden om aan de activiteiten in die maand mee te doen. Indien de organisatie een eigen e-learning platform gebruikt, dan kunnen we de specifieke video’s ook beschikbaar maken op dit platform. 

Ondersteuning voor alle medewerkers

 • Op de 1e van iedere maand een video met toelichting van het maandthema
 • Iedere maandagavond online yoga-sessie 
 • Iedere donderdagavond online Regenboog Balans Meditatie 
 • Iedere vrijdagochtend online Regenboog Balans Meditatie
 • Regelmatig extra workshops online, zoals een ademhaling-workshop 
 • Aanvullende meditaties, zoals ‘Relax’, ‘Verbeter jouw energie’, ‘Loslaten’ etc. op video met onze app  
 • Kennis en inspiratie worden aangereikt via Podium op onze website, waarop blogs en artikelen staan van deskundigen. 
 • Alle medewerkers krijgen op de 1e van iedere maand een nieuwsbrief, waarin het programma van de komende maand wordt verwoord en overige informatie aangereikt. 

Inspired by nature

Geef een positief signaal af aan de medewerkers

Werken aan je gezondheid heeft alles te maken met bewustwording en inzicht, welke factoren daarbij van belang zijn voor jou als mens. Er is heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan, waarin het positieve effect van ademhalingsoefeningen, meditatie, yoga en voeding wordt aangetoond. Echter, je hebt als mens wel structuur en support nodig, om hiermee ook werkelijk je gezondheid en vitaliteit te kunnen verbeteren. En die structuur en support bieden wij met ons jaarprogramma.

Met ons Body & Mind Vitaal programma biedt je als organisatie een echte ondersteuning aan je medewerkers en geef je ook een belangrijk signaal af, dat je als werkgever de gezondheid van jouw medewerkers belangrijk vindt en daarin wilt investeren. Vitale medewerkers hebben genoeg energie voor zowel werk als privé. 

Door de opzet met ons e-learning platform waar de video’s op staan, in combinatie met live sessies on line, kunnen we maatwerk leveren en toch de kosten voor bedrijven en  organisaties laag houden.  

Aanvullende trainingen

Naast het Body & Mind Vitaal Programma organiseren wij ook aanvullende trainingen, juist ook preventief. Als medewerkers regelmatig een dag uitvallen, dan kan het volgen van onze 4-daagse training een steun in de rug zijn en waarschijnlijk voorkomen dat zij in een burn-out terechtkomen en langdurig uitvallen. Deze trainingen worden gegeven in onze trainingslocatie De Boomhut in Ermelo. Specifieke trainingen bij jullie in het bedrijf zijn bespreekbaar, echter het is juist goed als de medewerkers deze volgen in een heel andere omgeving. Heb je vragen of wil je een specifieke training voor jullie organisatie, neem dan contact met ons op via het contactformulier onder training & coaching.

Inspired by nature

Contactformulier bedrijven

Indien je interesse hebt in ons Body & Mind Vitaal programma, dan stellen wij voor om een online overleg te plannen van 30 minuten. Indien je onderstaande gegevens invult, dan kunnen wij ons voorbereiden.

Wij gebruiken cookies

Onze website maakt gebruik van cookies om de website te laten werken zoals bedoeld. Ga voor meer informatie naar ons privacybeleid.

Aanmelden als deelnemer